- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ק"ג 21643-06-10
|
ק"ג בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
21643-06-10
9.4.2013 |
|
בפני : בכירה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גוריון שמעון |
: מדינת ישראל - הממונה על תשלום גמלאות עו"ד קופל |
| פסק-דין | |
- לפני ערעור על החלטת הממונה על תשלום הגמלאות לדחות את תביעת המערער לתשלום קצבת שאירים, מחמת התיישנות, לפי סעיף 50 לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970 (להלן: "חוק הגמלאות").
- בדיון המקדמי שקויים הסכים ב"כ המשיבה לעובדות כפי שהוצגו על-ידי המערער, והמחלוקת נותרה בסוגיה המשפטית- האם כדין נדחתה תביעת המערער, מחמת התיישנות.
- העובדות הוצגו על-ידי המערער כדלקמן:
אשתו של המערער, מרים גוריון ז"ל, הועסקה כמורה במשרד החינוך משך 13 שנה, במינהל לחינוך התיישבותי. המנוחה נאלצה להתפטר מעבודתה בשנת 1999, לאחר שחלתה במחלת הסרטן ובחלוף שנים רבות של מאבק במחלה, נפטרה המנוחה ביום 6.5.2007.
המערער פנה להסתדרות המורים ביום 15.2.2009, בבקשה לפנות בשמו למשרד החינוך, על מנת לקבל מידע אודות זכויותיו הנובעות מהעסקתה של המנוחה במשרד החינוך.
לאחר מספר חודשים של טיפול בפנייתו, התקבל אצל המערער המידע המבוקש מהסתדרות המורים, ממנו עלה כי על המערער בעצמו לפנות למשרד החינוך.
המערער פנה למשרד החינוך ביום 19.5.2009 וביקש לקבל פיצויי פרישה, שהגיעו להערכתו לאשתו המנוחה.
ביום 26.8.2009 קיבל המערער תשובה ממנהלת הגמלאות במשרד החינוך, לפיה אינו זכאי לכספי פיצויים ועליו לפנות בדרישה לקבלת קצבת שאירים.
לאחר שניסיונו של המערער לשנות את החלטת משרד החינוך לא צלח, הגיש המערער תביעה לקבל קצבת שאירים למשרד החינוך ביום 11.11.2009.
ביום 12.1.2010 זומן המערער לשימוע בעניינו.
בטענותיו בשימוע, המערער הצביע על כך שמשך הזמן שחלף עד לפנייתו אל הגורם המתאים נבע ממצבו הנפשי לאחר פטירתה של אשתו, וכן מאופי עבודתו כטייס באל על, עבודה שמטיבה מצריכה היעדרויות רבות שבגינן, יחד עם הצורך לדאוג לילדיו, נמנעה ממנו האפשרות לטפל בנושא באופן רציף.
ביום 3.3.2010 התקבלה תשובת הממונה כי נדחתה בקשתו של המערער להגשת תביעתו באיחור ולא הוכח שהאיחור בהגשתה חל עקב סיבות אשר לא היו בשליטתו של המערער, כאמור בסעיף 50 לחוק הגמלאות.
על כך הוגש הערעור לבית הדין.
הכרעה
4. סעיף 50 לחוק קובע:
"הזכות להגיש תביעה לגמלה המגיעה לשאיר מתיישנת בתום שנתיים מיום שנולדה עילתה, אולם הממונה רשאי להאריך תקופה זו, אם האיחור בהגשת הבקשה חל עקב סיבות שלתובע לא היתה שליטה עליהן."
5. אין חולק כי המערער הגיש תביעתו לגמלת שאירים כחצי שנה מחלוף תקופת ההתיישנות.
בהתאם להלכה, במקרה כזה, יבחן הממונה בשלב ראשון את סיבות התובע לאיחור בהגשת התביעה לגמלת שאירים. רק לאחר שהממונה שקל היטב את מכלול הנסיבות וקבע כי אינן נופלות בגדר סעיף 50 לחוק הגמלאות, ובמידת הצורך, יפעיל בית הדין ביקורת שיפוטית על אותה החלטה (עע 363/99 הממונה על תשלום הגמלאות נ' שרה בלו, 1999).
6. בעניינו של המערער, טרם קבלת ההחלטה שלא לאפשר לו הארכת מועד להגשת התביעה, הוזמן לשימוע, ואף הגיש מטעמו סיכום טיעוניו בכתב, אלא שהממונה החליט לדחות טענות אלו ולא לאפשר את הארכת המועד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
